Hasköy'de Nihat Hatipoğlu coşkusu

Beyoğlu Belediyesi'nin Hasköy sahilde düzenlediği Ramazan etkinliğine katılan ilahiyatçı Nihat Hatipoğlu büyük ilgi gördü.

Belediye Haberleri 23.07.2013 06:48:54 0
Hasköy

Beyoğlu Belediyesi’nin Hasköy sahilde düzenlediği Ramazan etkinliğine katılan ilahiyatçı Nihat Hatipoğlu büyük ilgi gördü.

Beyoğlu Belediyesi’nin Hasköy sahilde kurduğu Ramazan etkinlik sahnesi her akşam başka bir konuğunu ağırlıyor. İftar sonrasında Haksöy sahili dolduran binlerce kişi, ilahiyatçı Nihat Hatipoğlu’nu dinledi. Kendine has üslubuyla büyük beğeni toplayan Hatipoğlu, dinleyicilerden gelen sorulara da yanıtlar verdi.

İnternet günah kaynağı

İnsanın Allah’a yaklaşmak için vesileler bulması ve günahlardan uzak durmaya çalışması gerektiği anlatan Hatipoğlu, internetin barındırdığı kötülüklerle büyük bir günah kaynağı olduğunu söyledi.

Ailelerin çocuklarını bu konuda koruması gerektiğini anlatan Hatipoğlu, doğru kullanıldığında bir nimet olan internetin ciddi tehlikeler barındırdığını ifade etti.

Allah’ı hoşnut etmek için ibadet yapılmalı

İnsanların cehennemden kurtulmak ya da cennete girmek için ibadet etmesinin yetersiz olduğunu da belirten Hatipoğlu, “Sadece cennete girmek veya cehennemden kurtulmak için ibadet etmek, kölelerin ibadetine benzer. Doğru ibadet, Allah’ı hoşnut etmek için yapılan ibadettir. Onun rızası için yapılan ibadet edilmelidir” dedi.

İslam alimlerinin yaşantılarından örnekler de veren Hatipoğlu, Peygamber efendimizi (s.a.v) anlamak için onun arkadaşlarına bakmak gerektiğini söyleyerek, “Efendimizi anlamak, onun etrafındaki insanlara bakın, böyle insanları nasıl yetiştirdiğini araştırın. Kısa sürede bütün devlet adamlarına örnek olacak kadar adaletli bir Ömer, askerlik konusunda herkese ders olacak kadar büyük bir komutan olan Halid bin Velid, ilmiyle herkesin gözlerini kamaştıran Ali’yi yetiştiren Efendimiz’i anlamak için onu tanımaya çalışın” diye konuştu.

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’ın da dinlediği Hatipoğlu, dinleyicilerin yoğun ilgisiyle karşılaştı. Hatipoğlu, vatandaşların bazı sorularını da cevapladı.


31.6° / 19.8°
  • BIST 100

    10895,2%1,45
  • DOLAR

    32,20% 0,14
  • EURO

    34,98% 0,07
  • GRAM ALTIN

    2502,96% 0,01
  • Ç. ALTIN

    4013,53% 0,00